Kdy "topení" není prioritou...
Sporáky, ať už stavěné, kachlové, kachlové s ležením, stolové kachlové nebo "přenosné"-průmyslově vyráběné...
Vždy dominanta kuchyní, světnic či celého domu. Klasické s troubami, kamnovcem či sušárnou nebo novodobé "mutanty" klasických ploten se sklokeramickými-indukčními plotnami usnadňujícími život náruživých uživatelů v letních měsících, kdy je tepelný výkon kontraproduktivní. Vždy se snažíme sporák/kuchyň nakonfigurovat ke konkrétnímu uživateli a jeho potřebám. Obzvláště u sporáků je velká možnost individualizace, co se tvaru kachloví, designu dvířek, konfigurace plotny a trub týče, včetně "výtopného " výkonu.
z pohledu jídla
Je určující počet strávníků, jimž má sloužit = velikost plotny
Záměr péci (jedna trouba či dvě)
Sušárna
Kamnovec - permanentní ohřev vody (pevný integrovaný zásobník)
z pohledu vytápění
To není příliš slavné, ale dá se upravit. Hlavním cílem nemusí být pouze tepelná úprava pokrmů, ale i možnost přesměrovávat výkon ne do vaření, ale např. do ležení či jiných teplosměnných ploch a i sporák lze vybavit nějakým druhem teplovodního výměníku.
.
.
.
.
.
.